Fisksoppa med sting och vitlöksbröd

POPULÄRT
Fisksoppa med sting och vitlöksbröd
Foto: Tv4

Fisksoppa med sting och vitlöksbröd

24

6 steg att laga

16 ingredienser

50 m

En smakrik fisksoppa med torsk, lax och räkor passar alltid utmärkt som förrätt till en festlig middag. Servera gärna ett krispigt vitlöksbröd till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2-3 morötter
  • 7-8 cm purjolök
  • 6-7 dl vatten
  • 1,5 fiskbuljongtärning
  • 200 g kräftost
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1-2 knippe dill
  • 1 tsk sambal oelek
  • ev salt
  • ev peppar
  • 200 g torskfilé, MSC-märkta
  • 200 g laxfilé, MSC-märkta
  • 300 g räkor, MSC-märkta

Vitlöksbröd

  • smör
  • vitlök, finhackad
  • vitt bröd

Gör så här

  1. Fisksoppa
    Hacka morötter och purjolök och fräs i smör, utan att det får färg. Häll på vattnet och buljongtärningarna och koka upp.
  2. Häll i kräftost, crème fraiche, hackad dill och smaksätt med sambal oelek och eventuellt salt och peppar.
  3. Skär fisken i lagom stora tärningar.
  4. Koka upp soppan innan servering, lägg i fisken och låt sjuda några minuter. Lägg sist i räkorna och servera med vitlöksbröd.
  5. Vitlöksbröd
    Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök. Bre tjockt lager på vitt bröd.
  6. Ställ in i ugnen på 200 grader tills det fått fin färg och smöret smält.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer