Fisksoppa med sting och vitlöksbröd

POPULÄRT
Fisksoppa med sting och vitlöksbröd
Foto: Tv4

Fisksoppa med sting och vitlöksbröd

Av: Daniel - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

50 m

En smakrik fisksoppa med torsk, lax och räkor passar alltid utmärkt som förrätt till en festlig middag. Servera gärna ett krispigt vitlöksbröd till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2-3 morötter
  • 7-8 cm purjolök
  • 6-7 dl vatten
  • 1,5 fiskbuljongtärning
  • 200 g kräftost
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1-2 knippen dill
  • 1 tsk sambal oelek
  • ev salt
  • ev peppar
  • 200 g torskfilé, MSC-märkta
  • 200 g laxfilé, MSC-märkta
  • 300 g räkor, MSC-märkta

Vitlöksbröd

  • smör
  • vitlök, finhackad
  • vitt bröd

Gör så här

Fisksoppa

  1. Hacka morötter och purjolök och fräs i smör, utan att det får färg. Häll på vattnet och buljongtärningarna och koka upp.
  2. Häll i kräftost, crème fraiche, hackad dill och smaksätt med sambal oelek och eventuellt salt och peppar.
  3. Skär fisken i lagom stora tärningar.
  4. Koka upp soppan innan servering, lägg i fisken och låt sjuda några minuter. Lägg sist i räkorna och servera med vitlöksbröd.

Vitlöksbröd

  1. Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök. Bre tjockt lager på vitt bröd.
  2. Ställ in i ugnen på 200 grader tills det fått fin färg och smöret smält.