Fisksoppa med sting och vitlöksbröd

15 röster
50 m
4

En smakrik fisksoppa med torsk, lax och räkor passar alltid utmärkt som förrätt till en festlig middag. Servera gärna ett krispigt vitlöksbröd till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2-3 morötter
  • 7-8 cm purjolök
  • 6-7 dl vatten
  • 1,5 fiskbuljongtärningar
  • 200 g kräftost
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1-2 knippen dill
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar
  • 200 g torskfilé, MSC-märkta
  • 200 g laxfilé, MSC-märkta
  • 300 g räkor, MSC-märkta

Vitlöksbröd

  • smör
  • vitlök, finhackad
  • vitt bröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fisksoppa
    Hacka morötter och purjolök och fräs i smör, utan att det får färg. Häll på vattnet och buljongtärningarna och koka upp.
  2. Häll i kräftost, crème fraiche, hackad dill och smaksätt med sambal oelek och eventuellt salt och peppar.
  3. Skär fisken i lagom stora tärningar.
  4. Koka upp soppan innan servering, lägg i fisken och låt sjuda några minuter. Lägg sist i räkorna och servera med vitlöksbröd.
  5. Vitlöksbröd
    Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök. Bre tjockt lager på vitt bröd.
  6. Ställ in i ugnen på 200 grader tills det fått fin färg och smöret smält.
28 augusti 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...