• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fisksoppa med gröna grönsaker

Fisksoppa med gröna grönsaker
Foto: Tv4

Fisksoppa med gröna grönsaker

5 steg att laga

16 ingredienser

30 min

Gräddig och lättlagad fisksoppa med lax och räkor samt grönsaker. Passar lika bra att servera en vardag som till bjudningen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet. 

Ingredienser

4 portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 1 broccoli [250 g]
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g sockerärtor, frysta
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • kvist persilja

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka chilifrukten.
  2. Bryn lök, chili och ingefära någon minut i olja i en gryta. Häll på vatten, fond och grädde. Låt koka i 5 minuter.
  3. Skär fisken i lagom stora bitar. Bryt broccolin i små buketter.
  4. Lägg fisk, broccoli och sockerärtor i grytan och låt sjuda i 3 minuter.
  5. Tillsätt räkor och frysta sockerärter, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla persilja över soppan och servera.