Fisksoppa med gröna grönsaker

28 röster
30 min
4

Gräddig och lättlagad fisksoppa med lax och räkor samt grönsaker. Passar lika bra att servera en vardag som till bjudningen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet. 

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 dl vatten
  • 2 msk hummerfond, koncentrerad
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 1 broccoli (250 g)
  • 150 g räkor, skalade
  • 150 g sockerärter, frysta
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar, malen
  • persiljekvistar

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka chilifrukten.
  2. Bryn lök, chili och ingefära någon minut i olja i en gryta. Häll på vatten, fond och grädde. Låt koka i 5 minuter.
  3. Skär fisken i lagom stora bitar. Bryt broccolin i små buketter.
  4. Lägg fisk, broccoli och sockerärtor i grytan och låt sjuda i 3 minuter.
  5. Tillsätt räkor och frysta sockerärter, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla persilja över soppan och servera.
28 augusti 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept