Fisksoppa med gröna grönsaker

42 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • 1 broccoli [250 g]
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g sockerärtor, frysta
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • kvist persilja

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka chilifrukten.
  2. Bryn lök, chili och ingefära någon minut i olja i en gryta. Häll på vatten, fond och grädde. Låt koka i 5 minuter.
  3. Skär fisken i lagom stora bitar. Bryt broccolin i små buketter.
  4. Lägg fisk, broccoli och sockerärtor i grytan och låt sjuda i 3 minuter.
  5. Tillsätt räkor och frysta sockerärter, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och svartpeppar. Strimla persilja över soppan och servera.
28 augusti 2018