Fisk i paket med dill och citron
Fisk i paket med dill och citron
9 ingredienser
Här har vi en enkel sommarklassiker som funkar utmärkt att köra både i ugnen och på grillen. Använd gärna abborre om du får tag i det, annars går det bra med annan vit fisk. Smakerna blir fantastiska vilket som!
Ingredienser
- 600 g abborrfilé (eller annan fin vit fisk som t ex gös)
- 600 g blandade rotfrukter, kalla, kokta (färskpotatis, morot, palsternacka)
- 4 tomater
- 1 citron
- 4 rejäla klickar smör
- 1 knippe dill (helst inte i kruka)
- 4 ark bakplåtspapper, och steksnöre
- havssalt
- svartpeppar
Gör så här
- Lägg ut fyra ark bakplåtspapper och "bred" lite smör i mitten på varje. Lägg på skivade rotfrukter, gärna färskpotatis från gårdagens sillunch. Fortsätt med abborrefiléer, skivad tomat och rejält med fint skuren dill.
- Pressa över rikligt med citron och krydda med salt och peppar. Avsluta med att klicka lite smör på toppen.
- Vik ihop pappret likt en smällkaramell och knyt ihop ändarna med steksnöre.
Vill du tillaga det på grillen?
- Hetta upp grillen med alla briketter lagda till ena sidan i grillen. Baka av paketen på mediumvarm grill, indirekt värme (fiskpaketen läggs inte direkt över briketterna utan vid sidan av - täck med lock) i cirka 20 minuter.
Vill du hellre använda en ugn?
- Sätt ugnen på 175 grader. Baka sedan av paketen i cirka 20 minuter.
- Vik försiktigt upp en öppning i paketen, det är varmt! Ät med en gaffel, direkt ut paketet, direkt på en skärgårdsklippa eller ute i trädgården!