Fisk i paket med dill och citron

Fisk i paket med dill och citron
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Fisk i paket med dill och citron

9 ingredienser

Här har vi en enkel sommarklassiker som funkar utmärkt att köra både i ugnen och på grillen. Använd gärna abborre om du får tag i det, annars går det bra med annan vit fisk. Smakerna blir fantastiska vilket som!

Ingredienser

portioner
  • 600 g abborrfilé (eller annan fin vit fisk som t ex gös)
  • 600 g blandade rotfrukter, kalla, kokta (färskpotatis, morot, palsternacka)
  • 4 tomater
  • 1 citron
  • 4 rejäla klickar smör
  • 1 knippe dill (helst inte i kruka)
  • 4 ark bakplåtspapper, och steksnöre
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ut fyra ark bakplåtspapper och "bred" lite smör i mitten på varje. Lägg på skivade rotfrukter, gärna färskpotatis från gårdagens sillunch. Fortsätt med abborrefiléer, skivad tomat och rejält med fint skuren dill.
  2. Pressa över rikligt med citron och krydda med salt och peppar. Avsluta med att klicka lite smör på toppen.
  3. Vik ihop pappret likt en smällkaramell och knyt ihop ändarna med steksnöre.

Vill du tillaga det på grillen?

  1. Hetta upp grillen med alla briketter lagda till ena sidan i grillen. Baka av paketen på mediumvarm grill, indirekt värme (fiskpaketen läggs inte direkt över briketterna utan vid sidan av - täck med lock) i cirka 20 minuter.

Vill du hellre använda en ugn?

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Baka sedan av paketen i cirka 20 minuter.
  2. Vik försiktigt upp en öppning i paketen, det är varmt! Ät med en gaffel, direkt ut paketet, direkt på en skärgårdsklippa eller ute i trädgården!