Filippinska dumplings, "Siomai"

3 röster
50 m
4

Ångkokade wonton knyten, fyllda med fläsk, räkor och shiitake, serveras med sesamsås och stenbitsrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
50 m
4

Du behöver

Dumplings

  • 3-4 torkade shiitakesvampar
  • 170 g räkor i lake
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,25 tsk vitpeppar
  • 3 tsk socker
  • 1 msk soya
  • 200 g wonton-degplattor

Dekoration

  • svart stenbitsrom
  • röd stenbitsrom

Till såsen

  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 dl soya
  • 1 lime

Gör så här

  1. Blötlägg den torkade shiitake svampen i ca 30 minuter.
  2. Sås
    Rosta sesamfröna i en kastrull och häll sedan över dom i en liten skål.
  3. Tillsätt soyan och saften från limen. Rör om och låt stå.
  4. Dumplings
    Börja med att finhacka räkorna och de blötlagda shiitakesvamparna.
  5. Häll sedan ner räkorna och svamparna i en skål tillsammans fläskfärsen och de övriga ingredienserna, förutom wonton degen.
  6. Bearbeta färsblandningen för hand, alternativt med elvisp tills allt är ordentligt blandat.
  7. Ta 1-2 msk färs i varje degplatta (8 stycken per person) och kläm ihop degen till en rund ”öppen påse”.
  8. Lägg alla dumplings i en ångkokare i ungefär 20 minuter.
  9. Servering
    Servera varma dumplings med sås och stenbitsrom.
5 september 2017

Laddar fler recept