Ernsts kantarellpaj
Ernsts kantarellpaj
14 ingredienser
40 min
En annorlunda variant på västerbottenspaj. Perfekt att förbereda till kräftskivan!
Ingredienser
Pajbotten
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
Fyllning
- 1 purjolök
- 1 dl soltorkade tomater, i olja
- 1,5 dl färsk bladpersilja
- salt
- peppar
- 400 g kantareller
- 4 ägg
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 100 g Västerbottensost
- smör, till stekning
Gör så här
Pajbotten
- Blanda smör och mjöl, gärna i mixer.
- Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
- Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen.
- Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform.
Fyllning
- Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka.
- Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan.
- Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg.
- Salta och peppra gärna.
- När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
- Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen.
- Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min.
- Servera med en fräsch sallad som den är eller som komplement på en kräftskiva.