En GI-vänlig picknick

En GI-vänlig picknick

Det är nästintill omöjligt att misslyckas med en picknick – mat smakar allra bäst utomhus. Här bjuder vi dig på en GI-vänlig picknick.

Det är opretentiöst, enkelt och trevligt. Vill du inte stå för all mat själv är det här ett utmärkt tillfälle att bjuda till knytkalas. Du bestämmer tid och plats – gästerna tar med sig maten. Aldrig har det väl varit tacksammare att vara värd eller värdinna. En extra filt, lite myggspray och en fotogenlampa till kvällen. Och en rutig duk, förstås. Svårare än så behöver det inte vara att bjuda in till en minnesvärd picknickfest.

Självklart finns alla förutsättningar att även göra utomhuskalaset till en GI-fest. Spenat- och pinjenötspaj gjord på nötbotten passar utmärkt. Sallader med quinoa mättar bra och kan varieras i det oändliga. Kycklingen i örtsås kommer alla att älska. Och missa för guds
skull inte päronpajen, den kommer att göra dig till en favorit på filten.

GI-fakta
GI betyder Glykemiskt index och högt GI och fettinlagring får man om man äter snabba kolhydrater som höjer blodsockret mycket snabbt. Snabba kolhydrater är vetemjöl, socker, fruktos, vitt ris osv.

Källa: GI Viktkoll

En GI-vänlig utflykt