Grönsallad med hyvlad morot

Grönsallad med hyvlad morot
Foto: Malte Danielsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Grönsallad med hyvlad morot

10 ingredienser

Grönsallad med hyvlad morot och smakrik paprikadressing där en god dressing är ”pricken över i”. Perfekt till picknick! Den här paprikadressingen är underbar och håller en vecka i kylen.

Ingredienser

portioner
  • 70 g salladsmix [1 påse]
  • 2 morötter
  • 2 rostade paprikor, på burk [0,5 burk]
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 bladpersiljekvistar
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ev chiliflakes

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Mixa paprika, vitlök och persilja i en mixer eller en matberedare.
  2. Tillsätt olja och vinäger och mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt, peppar och ev lite chiliflakes.
  3. Lägg salladen i en skål. Skala morötterna och hyvla strimlor med en potatisskalare. Blanda ihop allt.