Toast Skagen

2 röster
4

En klassiker som blir godast på knaperstekt bröd.

Dryckestips
1466 Landsorts Lager 28,50:- ( 4 )
Från Nynäshamns ångbryggeri. Ljus,ren, maltig med smak av beska och frisk citrusavslutning.

Alternativ till Toast Skagen:
2342 Solosole, Vermentino 119:- ( 4 )
Vermentino, smakrik,charmig doldisdruva från Bolgheri , Toscanas Västkust. Torr,
personlig profil, persika, gula äpplen grapefrukt frisk avslutning.

Se fler recept ur

Nyhetsmorgon.


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 40 g räkor, stora och färska
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
  • 1 citron, 4 klyftor och resten att pressa
  • 2 msk dill, finhackad
  • dillvippa, till garneringen
  • 4 formbrödsskivor, nystekta
  • 4 msk löjrom
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala de färska räkorna, grovhacka dem och blanda med majonnäsen.
  2. Smaka av med salt, nymald vitpeppar och lite nypressad citron.
  3. Vänd ner den finhackade dillen.
  4. Stek de fyra formbrödsskivorna frasigt bruna.
  5. Lägg upp brödskivorna på assietter och lägg upp rikligt av räkblandningen ovanpå var och en.
  6. Garnera med löjrom, tunna citronklyftor och dillvippor.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...