Toast Skagen
Toast Skagen
9 ingredienser
En klassiker som blir godast på knaperstekt bröd.
Dryckestips
1466 Landsorts Lager 28,50:- ( 4 )
Från Nynäshamns ångbryggeri. Ljus,ren, maltig med smak av beska och frisk citrusavslutning.
Alternativ till Toast Skagen:
2342 Solosole, Vermentino 119:- ( 4 )
Vermentino, smakrik,charmig doldisdruva från Bolgheri , Toscanas Västkust. Torr,
personlig profil, persika, gula äpplen grapefrukt frisk avslutning.
Se fler recept ur
Ingredienser
- 40 g räkor, stora och färska
- 2 dl majonnäs
- salt
- peppar
- 1 citron, 4 klyftor och resten att pressa
- 2 msk dill, finhackad
- dillvippa, till garneringen
- 4 formbrödsskivor, nystekta
- 4 msk löjrom
Gör så här
- Skala de färska räkorna, grovhacka dem och blanda med majonnäsen.
- Smaka av med salt, nymald vitpeppar och lite nypressad citron.
- Vänd ner den finhackade dillen.
- Stek de fyra formbrödsskivorna frasigt bruna.
- Lägg upp brödskivorna på assietter och lägg upp rikligt av räkblandningen ovanpå var och en.
- Garnera med löjrom, tunna citronklyftor och dillvippor.