Chirashi sushi med sotad röding

NYHET
Chirashi sushi med sotad röding
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Chirashi sushi med sotad röding

12 ingredienser

30 min

Chirashi sushi med sotad röding och grönsaker i säsong är en perfekt rätt att njuta av i sommar. Receptet på sojamajonnäsen hittar du här!

Ingredienser

portioner
  • 250 g rödingfilé, utan skinn och ben
  • 4 port sushiris
  • 2 msk sesamfrön (eller furikake)
  • 4 msk sojamajonnäs
  • 4 salladsblad (stora)
  • 2 snacksgurka, i skivor
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 4 shisoblad (mynta, thaibasilika eller koriander)
  • 80 g kålrotsgari (eller vanlig gari)
  • 40 g regnbågsrom
  • 2 msk soja
  • 2 ark nori, klippt i bitar 5x5 cm
  • 10-20 g wasabi

Gör så här

  1. Skär rödingen i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
  2. Bränn av fiskskivorna med en brännare eller sota dem i en mycket varm stekpanna.
  3. Lägg sushiris i botten på en skål och strössla över lite sesamfrön eller furikake. Ringla sedan över lite sojamajonnäs.
  4. Placera sallad, gurka, salladslök, örter och kålrotsgari runt om kanten av skålen.
  5. Lägg fisken och regnbågsrommen i mitten av skålen och droppa över lite soja.
  6. Avsluta med noribladen och en liten klick wasabi.