Den här sushin som serveras i skålar är en fröjd för både öga och gom. Med lax, torsk, avokado, gurka och äggula som toppar sushiriset blir det en smaksensation för alla som gillar sushi.
4 shisoblad (eller korainder, persilja eller vattenkrasse)
2 salladslökar
4 msk laxrom (eller forellrom)
1 msk matolja
3 msk soja (eller ponzu)
salt
4 dl sushiris, kokt
4 äggulor
1 ark nori
2 msk furikake (eller rostade sesamfrön)
Gör så här
Ta bort skinnet och skär laxen och torsken i cirka 0,5 cm stora tärningar. Skär även gurkan och avokadon i 0,5 cm stora tärningar. Strimla shisobladen, eller andra örter, och finskiva salladslöken.
Blanda lax, rom, gurka, avokado, salladslök, olja och soja i en skål. Smaka av med salt.
Lägg ris i botten på varje skål. Lägg fiskblandningen på riset, gör en liten grop i fisken och placera 1 äggula i mitten.
Klipp noriarket i 5 x 5 cm stora bitar och stick ner i tartaren. Strö över lite furikake på toppen.