Cheesecake med räkor och kavring i glas

25 m
4
Cheesecake med räkor och kavring i glas
Foto: Charlie Drevstam
25 m
4

Du behöver

  • 4 skivor mörk skånsk kavring
  • 1 msk smör
  • 2 tsk brödkrydda
  • 300 g räkor, med skal
  • 1 liten rödlök
  • 3 ansjovisfiléer
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl naturell kesella
  • 1 dl crème fraiche
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper.
  2. Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen.
  3. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål.
  4. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Mandoliner från kända varumärken

Mandoliner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept