Cajungryta med kräftor, torsk och majs

Cajungryta med kräftor, torsk och majs
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Cajungryta med kräftor, torsk och majs

4

19 ingredienser

40 min

Tom Sjöstedt piffar upp frysta kräftor som tillsammans med majs, paprika, vitlök och chili blir till en het och smakrik gryta. Ett nytt recept till kräftskivan kanske?

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 röda chilifrukter, skivad
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk oregano
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 l skaldjursbuljong (ej koncentrerad)
  • 400 g majskolv, delade i mindre bitar (förkokt)
  • 400 g torskfilé
  • 600 g kräftor (kokta röda med skal)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • bröd
  • aioli

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skiva chilifrukterna. Strimla sellerin fint.
  2. Fräs lök, paprika, selleri, chili och vitlök i mycket olivolja. Tillsätt tomatpuré och fräs vidare en stund.
  3. Häll i cayennepeppar, oregano, vitt vin, tomater, skaldjursbuljong och majsen. Låt småkoka 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär torsken i mindre bitar. Lägg i torsk och kräftor, låt koka med ett par minuter under lock precis före servering.
  5. Servera med bröd och aioli.
  6. Glöm inte att matsortera rester från kräftor och grönsaker för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda cajungryta. /Köket-redaktionen