Bönor gjorda som småfåglar

Bönor gjorda som småfåglar
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Bönor gjorda som småfåglar

8 ingredienser

15 m

En god toscansk bönröra med salvia och tomat. Passar perfekt att lägga på bröd som tilltugg eller som en enkel förrätt.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 msk tomatpuré
  • 250 g vita bönor
  • 10 plommontomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 färska salviablad
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och hacka vitlöken.
  2. Strimla salviabladen.
  3. Dela tomaterna i kvartar.
  4. Häll oljan i en kastrull och lägg i vitlöken och salvian. Låt den ”åka runt” och smaksätta oljan utan att brännas.
  5. Tillsätt sist tomaterna. Låt det hela puttra en stund och ha sedan i tomatpuré. Låt tomaterna koka sönder, ungefär 5 minuter.
  6. Häll i bönorna i tomatsåsen och låt dem värmas upp. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera på rostat eller steks bröd med lita olivolja på.