Bakad skrei med anjovis, ägg och lök

47 röster
30
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g rimmad skrei
  • 4 kokta ägg
  • 50 g smör
  • ca 50 g ansjovis
  • 1 knippe dill
  • 1 citron
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe salladslök
  • 2 msk rapsolja
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg skreien med skinnet uppåt på en lätt smörad plåt.
  2. Baka torsken på 150 grader i ca 20 min, låt fisken komma upp i 45 grader.
  3. Riv ägget grovt. Finhacka gräslöken fint. Skär salladslöken grovt, vänd den i lite olja. Plocka dillen.
  4. Bryn smöret så att det blir lite nötig karaktär, på låg värme finner ni bäst resultat.
  5. Dra bort skinnet på fisken och fördela ägg, dill, gräslök, salladslök ovanpå. Pressa citronen över.
  6. Slå över smöret försiktigt och avsluta med ansjovis och vitpeppar.
  7. Servera med pressad potatis och/eller kokta sockerärtor.
30 januari 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept