Glamourshowder con chevre - Fisksoppa

Foto: TV4
Glamourshowder con chevre - Fisksoppa
14 ingredienser
Krämig fisksoppa med vitt vin toppad med avokado- och grapefruktssalsa. Serveras med askad getostbaguette och honung. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Ingredienser
- 500 g blandad fisk (t ex gös, torsk eller lax)
- 0,5 tsk salt
- 1 fänkål
- 6 salladslökar
- 1 msk olja
- 2 dl vitt vin
- 7 dl vatten
- 4 msk hummerfond (flaska)
- 1 dl vispgrädde
Salsa
- 1 grapefrukt
- 2 avokador
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk persilja, hackad
- 1 baguette (helst råg), en bit askad getost, akaciahonung
Gör så här
- Sätt ugnen på grillvärme och 200 grader.
- Skär fisken i bitar och salta den. Skär fänkålen och salladslöken i bitar.
- Gör salsan. Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv.
- Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop det. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.
- Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp.
- Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4–5 minuter.
- Skiva baguetten på sniskan och lägg ett lager getost.Grädda tills osten fått färg och brödet är knaprigt. Ringla ett tunt lager honung. Servera soppan i skålar och lägg salsan ovanpå.