Indiska nuggets

Indiska nuggets
Foto: Ulf Huett

Indiska nuggets

Av: Anna Lind Lewin

Från: Malou efter tio

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 förp kikärtor, kokta, (el 3 dl hemkokta) (ca 400 g)
  • 1 dl havregryn (eller dinkelflingor)
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk garam masala
  • 0,25-0,5 tsk salt
  • ev 0,25 tsk chilipulver
  • 0,5 dl sesamfrön, till panering
  • 2 msk rapsolja, till stekning

Serveras med

  • yoghurtsås

Gör så här

  1. Skölj kikärterna om de är konserverade.
  2. Mixa kikärterna i matberedare eller med mixerstav tillsammans med resten av ingredienserna till en tjock smet.
  3. Forma små nuggets eller platta bollar.
  4. Vänd dem i sesamfrö.
  5. Stek i olja på ganska hög värme så de får en knaprig, lätt friterad yta.
  6. Passar bra med en yoghurtsås med rivet skal av lime eller citron och örtsalt.