Indiska nuggets

Indiska nuggets
Foto: Ulf Huett

Indiska nuggets

11 ingredienser

I samma program bjöd Anna på

Phillybollar

Thaibollar av lax

Smillas mumsvåffor

Grön mosrulle

Läs mer om boken och kolla in alla recept från

Barnens bästa fest

Här hittar du recept ur

Barnens bästa köttbullar

Barnens bästa pannkakor

Barnens bästa potatismos

Ingredienser

portioner
  • 1 förp kikärtor, kokta, (el 3 dl hemkokta) (ca 400 g)
  • 1 dl havregryn (eller dinkelflingor)
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk spiskummin, nystött eller mald
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk garam masala
  • 0,25-0,5 tsk salt
  • ev 0,25 tsk chilipulver
  • 0,5 dl sesamfrön, till panering
  • 2 msk rapsolja, till stekning

Serveras med

  • yoghurtsås

Gör så här

  1. Skölj kikärterna om de är konserverade.
  2. Mixa kikärterna i matberedare eller med mixerstav tillsammans med resten av ingredienserna till en tjock smet.
  3. Forma små nuggets eller platta bollar.
  4. Vänd dem i sesamfrö.
  5. Stek i olja på ganska hög värme så de får en knaprig, lätt friterad yta.
  6. Passar bra med en yoghurtsås med rivet skal av lime eller citron och örtsalt.