Thaibollar av lax

Thaibollar av lax
Foto: Ulf Huett

Thaibollar av lax

7 ingredienser

På sommaren kan man grilla bollarna på spett eller göra biffar av smeten och grilla dem på ett fint galler.
**
I samma program bjöd Anna på**

Phillybollar

Indiska nuggets

Smillas mumsvåffor

Grön mosrulle

Läs mer om boken och kolla in alla recept från

Barnens bästa fest

**

Här hittar du recept ur**

Barnens bästa köttbullar

Barnens bästa pannkakor

Barnens bästa potatismos

Ingredienser

portioner
  • 250 g lax (sej eller annan fisk)
  • 1,5 msk ev kapris
  • ev 0,5 kruka färsk koriander
  • 0,5-1 dl grädde (eller crème fraiche)
  • 1,5 msk fisksås
  • 2 msk smör

Till panering

  • knäckebrödsmulor, hemrivet bröd eller panko, japanskt ströbröd

Gör så här

  1. Blanda fisk, kapris, koriander, grädde och fisksås snabbt i en mixer. Kör inte blandningen för länge, då blir den seg och trådig. Spara en näve fisk som hackas grovt med kniv.
  2. Vänd sist ner den grovhackade fisken med en slev.
  3. Om man inte gillar kapris eller koriander kan man prova med till exempel dill.
  4. Forma smeten till små bollar.
  5. Rulla dem i ströbröd.
  6. Stek varsamt i cirka 10 minuter. De får inte bli torra!