Smillas mumsvåffor

Smillas mumsvåffor
Foto: Ulf Huett

Smillas mumsvåffor

15 ingredienser

Ett vinnarrecept från Skilla, 5 år, familjen Farm Sundberg i Gnesta. Receptet finns med i boken Barnens bästa fest.

I samma program bjöd Anna på

Phillybollar

Indiska nuggets

Thaibollar av lax

Grön mosrulle

Läs mer om boken och kolla in alla recept från

Barnens bästa fest

Här hittar du recept ur

Barnens bästa köttbullar

Barnens bästa pannkakor

Barnens bästa potatismos

Ingredienser

portioner

Våffelsmet

  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten, kallt
  • 2,25 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2 tsk blandade örter, blandade hackade (t ex oregano, basilika, timjan)

Italienskt mums

  • 2 avokador
  • 2 tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • citron, efter smak
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • strösocker (efter smak)

Serveras med

  • sallad

Gör så här


  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden tills den blir tjock och vänd ner den i smeten.
  3. Blanda ner riven parmesan och hackade örter.
  4. Låt smeten dra i kylen i 30 minuter.
  5. Grädda varsin tjock och fin våffla gyllenbrun.
  6. Mums
    Tärna avokado, tomat och fetaost och blanda med strimlad basilika och olivolja.
  7. Smaka av med pressad citron, salt, en gnutta socker och svartpeppar.
  8. Servera våfflan med sallad och en stor sked av det italienska mumset.