Thaibollar av lax

0 röster
4
Thaibollar av lax
Foto: Ulf Huett

På sommaren kan man grilla bollarna på spett eller göra biffar av smeten och grilla dem på ett fint galler.

I samma program bjöd Anna på

Phillybollar


Indiska nuggets


Smillas mumsvåffor


Grön mosrulle



Läs mer om boken och kolla in alla recept från

Barnens bästa fest



Här hittar du recept ur

Barnens bästa köttbullar


Barnens bästa pannkakor


Barnens bästa potatismos


Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g filé av lax, sej eller annan fisk
  • 1,5 msk kapris, kan uteslutas
  • 0,5 kruka färsk koriander, kan uteslutas
  • 0.5–1 dl grädde eller crème fraiche
  • 1,5 msk fisksås
  • 2 msk smör

Till panering

  • knäckebrödsmulor, hemrivet bröd eller panko, japanskt ströbröd

Gör så här

  1. Blanda fisk, kapris, koriander, grädde och fisksås snabbt i en mixer. Kör inte blandningen för länge, då blir den seg och trådig. Spara en näve fisk som hackas grovt med kniv.
  2. Vänd sist ner den grovhackade fisken med en slev.
  3. Om man inte gillar kapris eller koriander kan man prova med till exempel dill.
  4. Forma smeten till små bollar.
  5. Rulla dem i ströbröd.
  6. Stek varsamt i cirka 10 minuter. De får inte bli torra!
18 mars 2011

Laddar fler recept