Blanda somman socker, salt och vatten och rör om tills sockret löst sig. Lägg ner torskryggen och låt den rimma i minst 30 minuter.
Tryffelgräddsås
Koka morot, selleri och schalottenlök i 3 dl vatten och 2 dl vitt vin, reducera ned till hälften och sila bort grönsakerna. Slå på grädde, mjölk samt tryffel. Smaka upp med salt och peppar. Låt såsen stå på svag värme och gotta till sig under tiden du lagar klart rätten.
Sparris
Skala sparrisen och skär bort den nedre "träiga" delen. Lägg sparrisen i en form som tål att stå på spisplatta tillsammans med vatten, skivad citron, salt och vitpepparkorn.
Ställ formen på spisen och blanchera sparrisen tills den är mjuk men med lite tuggmotstånd, i 6-7 minuter.
Hummer
Koka hummern i vatten med salt och honung. Använd 2 msk salt och 1 dl honung per liter vatten. Tillsätt dill och snåla inte med dillen. Koka i ca 7 minuter beroende på storlek.
Servering
Sätt ugnen på 100 grader. Ånga torsken i ugnen till 40 grader innertemperatur.
Halvera gullöken och lägg köttsidan mot aluminiumfolie i het panna tills löken har fått en generöst sotad yta.
Smörstek pilgrimsmusslorna tills gyllene yta. Torrstek svampen i varm panna.
Bryt torsken i bitar och lägg på tallrik. Halvera pilgrimsmusslorna och dela ner sparrisen och placera ut på tallriken.
Lägg klo och halv hummerstjärt i mitten. Skumma såsen med mixerstav. Nappera tallriken och dekorera med svampen, löken samt örterna. Voilà!