Grillade räkor på spett

Foto: TV4
Grillade räkor på spett
10 ingredienser
Chili- och limemarinerade räkor på spett serverat på salladsbädd.
Dryck: 2008 Riesling Spätlese Fritz Haag, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök
Ingredienser
- 12 jätteräkor
- 2 limefrukter
- 0,5 chilifrukt
- 2 klyftor vitlök
- 1,5 dl olivolja
- 1 msk persilja
- 1 msk strösocker
- 1 kruka frissésallad
- salt
- peppar
Gör så här
- Finhacka chilifrukten och pressa vitlöksklyftorna i en bunke.
- Tillsätt två stycken pressade limefrukter, olivolja, persilja och socker.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skala räkorna och marinera dem i hälften av marinaden i ca 1-2 timmar.
- Trä räkorna på grillspett och grilla dem i 2-3 minuter på varje sida.
- Servera spetten på frissésalladsbädd och ringla resterande marinad över spetten.