• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

8 matvaror du köper, men lika gärna kan göra själv!

Har du aldrig ens tänkt tanken på att göra din egen currypasta eller baka tortillabröden själv? Du är inte ensam! Här listar vi 8 matvaror nästan alla köper färdiga, trots att det faktiskt är rätt enkelt att göra dem själv!

1. Trolla fram din egen ajvar relish

Wow, du kommer att bli förvånad över hur enkelt det är att göra denna otroligt goda paprikaröra. 6 ingredienser och 30 minuter är allt du behöver!

2. Hemgjord gnocchi – inte bara på restaurang

Många har insett tjusningen med gnocchi, men helt missat att man kan göra sin egen! Hur mycket perfektionist du är styr hur pyssligt det blir, om du kan tänka dig att kompromissa lite med utseendet (men inte smaken!) är det 10 gånger enklare än vad du kan tro. Lisa Lemkes recept hittar du här.

3. Göra egen halloumi, är det ens möjligt?

Ja! Marie Mandelmann visar vägen. För att citera henne ”det krävs lång tid, men det är inte särskilt arbetsamt”.  

4. Ta tacomyset till nya nivåer

Fredag betyder tacos, det är sen gammalt. Men nu lägger vi de färdiga bröden bakom oss. Nystekta tortillabröd är hemligheten bakom världens godaste fredagsmys!

5. Grön currypasta från grunden

Nyckeln till en riktigt god wok eller asiatisk gryta är en bra currypasta. Jennie Walldén kan knepen och guidar dig steg för steg hur du gör. Perfekt att ha små smaksättare i frysen. Och ja, det är okej att använda den varje dag.

6. Ketchup – oväntat enkelt att göra din egen

Vilken barnfamilj älskar inte ketchup?! Ett vackert mönster av ketchup på maten och poff, så var tallriken tom på nolltid. Och faktum är att den klassiska sägningen ”hemgjort smakar alltid bäst” stämmer extra bra när man pratar om ketchup.

7. Jordnötssmör – löjligt enkelt att göra

Vår bloggare Mattias tipsar om hur du med en matberedare och 5 dl rostade jordnötter trollat fram det godaste och krämigaste jordnötssmöret du kan tänka dig. En liten varning bara, det är svårt att sluta äta av det...

8. Bästa burgaren görs med hemgjord dressing!

En stor tub med hamburgerdressing i kylen är snart ett minne blott, med hjälp av Siri Barjes recept rör du rör snabbt och enkelt ihop din egen.