Hemgjord gnocchi - se & gör

61 röster
30 m
4

Lisa Lemke visar steg för steg hur du gör hemgjord gnocchi. Det blir otroligt gott!

Se Lisas recept på spenatgnocchi med bacon och salvia.

Tips! Det går att göra en stor sats och frysa gnocchin. Styckfrys först på en plåt och sedan kan du lägga den i platspåsar.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis (mjölig sort)
  • 1 stort ägg
  • ca 4-5 dl vetemjöl
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt potatisen svalna och pressa potatisen med en potatispress. Blanda ner ett helt ägg och fortsätt med mjölet. Salta och blanda runt noggrant.
  2. Rulla sedan gnocchidegen till små bollar, cirka en tesked per gnocchi. Rulla och tryck sedan till varje gnocchi mot en gaffel så får ni ett fint mönster på varje.
  3. Koka upp saltat vatten i en rymlig kastrull. Lägg ner all gnocchi, skaka till kastrullen så de inte fastnar på botten. Låt sedan koka. När de kommer upp till ytan är det klara att äta.
8 oktober 2016

Laddar fler recept