Vetetortilla - se & gör
Vetetortilla - se & gör
4 ingredienser
20 m
Det är mycket enklare än vad en tror att göra sina egna tortillabröd. Sandra Mastio visar hur du gör i filmen!
TIPS! Finhacka 2–3 matskedar bladspenat eller örter och vänd ner i degen för en fin färg och lite pikant smak!
Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser
- 200 g vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 2 msk olja, neutral (eller olivolja)
- 1 dl vatten, kokande
Gör så här
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll på olja och 0,75 dl vatten. Knåda i fem minuter, tillsätt resten av vattnet om degen är torr. Degen ska vara fast och smidig och gå att kavla. Låt stå i 10 minuter. Under en handduk eller plastfolie
- Dela i golfbollsstora bitar, kavla ut dem tunt, cirka 1,5 millimeter och stek i 30–60 sekunder på varje sida i torr panna på medeltemperatur tills bröden är torra och har fin färg.
- Lägg de stekta tortillabröden i en lätt fuktig kökshandduk med folie runt så att de inte torkar.