Grön currypasta - se & gör

Spela video Grön currypasta - se & gör
Foto: TV4

Jennie Walldén visar dig hur du gör egen grön currypasta helt från grunden. Underbart god i asiatiska grytor! 

Tips! Det blir en ganska stor sats, men currypastan går bra att frysa in! Håller 5 dagar i kylskåp.

14 oktober 2016
15 m

Du behöver

  • 2 citrongräs
  • 6 gröna chilifrukter, urkärnade
  • 5 cm ingefära
  • 4 schalottenlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 krukor koriander, bladen
  • 1 lime, zest och juice
  • 2 tsk korianderfrön
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 1 msk fisksås (eller räkpasta)
  • 2 msk matolja

Gör så här

  1. Ta bort yttersta lagret på citrongräset, banka med knivryggen så släpper det mer smaker. Hacka citrongräset och tillsätt till valfri mixer.
  2. Grovhacka chili, skiva ingefära, dela ner schalottenlök och vitlök och tillsätt till mixern.
  3. Grovhacka koriandern. Riv skalet från limen, endast det gröna. Pressa ner saften från hela limen till mixern.
  4. Blanda i hela kryddor, både korianderfrön och svartpeppar.
  5. Slå på fisksås och några matskedar neutral matolja.
  6. Mixa sedan allt tills pastan är slät.
  7. Häll upp i tättslutande burk och förvara i kylen upp till 5 dagar! Det går även bra att frysa in pastan.
Kommentera receptet

Fler goda recept