No bake bakelse med vaniljkräm & vispad hallonpannacotta

6 succétårtor som kan förberedas

Vad vore väl en middag utan en riktigt god avslutning? Vi tipsar om smarriga tårtor som garanterat gör succé och som kan förberedas i god tid.

Här har vi listat några av våra mest populära tårtor med alltifrån frasig marängtårta med moccakräm till klassisk gräddtårta och en fräsch hallonpannacotta i tårtformat som du bakar helt utan ugn. Psst… och för dig som inte gillar tårta men ändå vill avsluta med något gott har vi en specialare längst ner i listan som du inte vill missa.

1. Gräddtårta med sommarbär

Här har du en riktig klassiker som aldrig går ur tiden – baka bottnar, varva med fluffig vaniljgrädde och toppa med säsongens bär precis före servering. Vill du ta en genväg så köper du färdiga bottnar.

Till receptet >>

2. Frozen cheesecake med bär

Den här frysta cheesecaken är helt fantastisk, kan förberedas i god tid och är barnsligt enkel att göra. Enda problemet – det går inte att sluta äta av den.

Till receptet >>

3. Salty caramel cheesecake på kladdkakebotten

För dig som inte kan bestämma dig för om det är kladdkaka eller cheesecake du vill ha. Här är lösningen – en cheesecake på en kladdkakebotten med kolasås. Helt omöjlig att inte tycka om.

Till receptet >>

4. Marängårta med moccakräm

Impa på gästerna med den här höjdartårtan. Mellan lager av nötiga chokladmarängbottnar breder sig en fluffig gräddkräm ut med tydlig smak av kaffe. Bottnarna och krämen kan förberedas i god tid för att sedan läggas ihop strax före servering.

Till receptet >>

5. Mazarintårta med fläderkräm och bär

Om du gillar fikaklassikern mazariner så kommer du garanterat att älska den här tårtan. Saftig mandelbotten täckt med en söt och gräddig fläderkräm. Toppa härligheten med dina favoritbär eller frukter.

Till receptet >>

6. Tårta med hallonpannacotta och vaniljkräm

Som en dröm i varje tugga är den här tårtan med kex i botten, vaniljkräm till fyllning och syrlig hallonpannacotta på toppen. Extra bra - du gör den helt utan ugn.

Bonusrecept! Blåbärscheesecake i glas

Den här cheesecaken i glas med blåbär är för dig som vill ha något sött men faktiskt inte gillar tårta. Så god att även tårtälskare kan tänkas föredra denna. Löjligt enkel att sno ihop är den också. Variera bär efter säsong och smak.

Till receptet >>