Frusen cheesecake på mascarpone
Frusen cheesecake på mascarpone
7 ingredienser
Fryst mascarponecheesecake med röda härliga sommarbär. "Det godaste jag gjort". /Leila
Receptet ger 1 cheesecake.
Genom att använda en sockerkaksform får denna dessert ett lite lyxigare utseende, men det går såklart lika bra att göra den i en skål eller i en plastlåda. Skopa då upp cheesecaken med en sked i skålar vid servering.
Ingredienser
Frusen cheesecake på mascarpone
- 4 ägg (ekologiska)
- 1,5 dl strösocker
- 1 citron, skalet
- 200 g mascarpone
- 4 dl vispgrädde
- 300 g digestivekex
Garnering
- Jordgubbar, hallon, vinbär
Gör så här
Frusen cheesecake på mascarpone
- Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
- Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
- Rör ner mascarponen.
- Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
- Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
- Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
- Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
- Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
- Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.