Blåbärscheesecake i glas - Camilla Hamids recept

Blåbärscheesecake i glas_Camilla Hamid
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Blåbärscheesecake i glas - Camilla Hamids recept

8 ingredienser

Få ingredienser, enkelt tillvägagångssätt och den blir riktigt god! Blåbärscheesecake i glas passar perfekt att serveras både till sommarfikat och som en fräsch efterrätt.

Tips!

Desserten behöver stå ca 30 minuter i kylskåpet innan servering.

Ingredienser

portioner
  • 10 digestivekex
  • 300 g färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal

Blåbärsgarnering

  • 225 g frysta blåbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, saften

Gör så här

  1. Krossa kexen i mixer eller för hand. Fördela kexsmulet i glasen.
  2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en krämig och fluffig smet. Vänd försiktigt ner florsocker och rivet citronskal.
  3. Fördela cheesecakesmeten i glasen. Jag använder sprits för att göra det för att slippa kladd och få en snygg finish.

Blåbärsgarnering

  1. Koka upp blåbären tillsammans med strösocker och citronsaft. Häll över i en skål och låt svalna.
  2. Garnera dina cheesecakes med blåbärskoket och ställ i kylskåpet för att sätta sig ca 30 min innan servering.