Blåbärscheesecake i glas - Camilla Hamids recept

Blåbärscheesecake i glas_Camilla Hamid
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Blåbärscheesecake i glas - Camilla Hamids recept

233

5 steg att laga

8 ingredienser

Få ingredienser, enkelt tillvägagångssätt och den blir riktigt god! Blåbärscheesecake i glas passar perfekt att serveras både till sommarfikat och som en fräsch efterrätt.

Tips!

Desserten behöver stå ca 30 minuter i kylskåpet innan servering.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 10 digestivekex
  • 300 g färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal

Blåbärsgarnering

  • 225 g frysta blåbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, saften

Gör så här

  1. Krossa kexen i mixer eller för hand. Fördela kexsmulet i glasen.
  2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en krämig och fluffig smet. Vänd försiktigt ner florsocker och rivet citronskal.
  3. Fördela cheesecakesmeten i glasen. Jag använder sprits för att göra det för att slippa kladd och få en snygg finish.
  4. Blåbärsgarnering
    Koka upp blåbären tillsammans med strösocker och citronsaft. Häll över i en skål och låt svalna.
  5. Garnera dina cheesecakes med blåbärskoket och ställ i kylskåpet för att sätta sig ca 30 min innan servering.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer