Kökets bloggare och vegoprofil Mattias Kristiansson bjuder på tre läckra veganska menyer som får vem som helst att blir lycklig! Bjud hem några du tycker om och duka fram till en riktig festmåltid!
Allting man friterar blir gott, och denna veganska förrätt är verkligen magiskt god! Friterat surdegsbröd som serveras med crème fraiche, rödlök, tångkaviar och dill.
Lyxiga biffar gjorda på bondbönor, basilika och pistagenötter. Servera med krämig polenta, svarvad zucchini med hemgjord pesto samt balsamicostekt rosésallad. Otroligt gott - och som en härlig bonus dessutom vegansk!
Tortillabröd med en krämig fyllning av potatis, karamelliserad lök och svarta bönor. Serveras med guacamole, majs- och paprikasallad samt vegansk ostsås gjord på sötpotatis. Vegansk festmat när den är som allra bäst!
Kryddiga mexikanska brownies med anchochili och kanel. Serveras med kolasås gjord på kokosmjölk samt rökiga kokosflakes. Fantastiskt god till fikat eller som lite maffigare dessert!
Grüner Veltliner är Österrikes stolthet! Det är landets mest odlade druva och älskas för sin pigga syra, fruktiga toner och peppriga lilla twist. Vi på redaktionen tycker det här är ett vin som förtjänar mycket mer uppmärksamhet - inte bara för att vi gillar den friska goda smaken utan för att det är ett vin där man verkligen får valuta för pengarna.