Veganska passionsfruktspajer med bär och kikärtsmaräng

Passionsfruktspajer med bär och kikärtsmaräng
Foto: Eva Hildén

Ljuvliga små pajer med passionsfruktskräm och maräng gjord på kikärtsspad. 

15 februari 2017
4

Du behöver

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g mjölkfritt smör
  • 2 msk vatten

Passionsfruktskräm

  • 6 passionsfrukter
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 50 g mjölkfritt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl grädde, t.ex. havre- eller sojagrädde
  • 2 msk majsstärkelse

Kikärtsmaräng

  • 0,75 dl kikärtsspad
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Till servering

  • färska hallon
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Pajskal
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop vetemjöl och smör i en bunke. Tillsätt vattnet och tryck ihop allt till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  3. Kavla ut degen och klä små pajformar med den. Nagga med en gaffel. Grädda pajskalen i 10 minuter, eller tills de fått fint med färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Passionsfruktskräm
    Gröp ur fruktköttet ur passionsfrukterna och lägg ner i en kastrull. Blanda ner rivet limeskal, limesaft, smör, strösocker, grädde och majsstärkelse. Låt koka upp under omrörning och sjud sedan till en kräm.
  5. Häll över krämen i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.
  6. Kikärtsmaräng
    Vispa kikärtsspad och citronsaft fast och fluffigt. Vispa ner lite strösocker och vaniljsocker i taget och fortsätt att vispa tills du har en fast, blank maräng.
  7. Servering
    Fyll pajskalen med passionsfruktskrämen. Spritsa små toppar med maräng och bränn av med en gasbrännare. Dekorera med hallon och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept