Flamberade kokoscrêpes med apelsinsås

1 röst
4
Flamberade kokoscrêpes med apelsinsås
Foto: Eva Hildén

Veganska crêpes med kokos, apelsin och vaniljglass. Galet gott avslut på en festlig middag!

Visa mer
4

Du behöver

Kokoscrêpes

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 0,5 krm salt
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl kokosolja
  • mjölkfritt margarin eller kokosolja, att steka i

Apelsinsås

  • 1 dl kokossocker eller rårörsocker
  • 4 apelsiner, rivet skal och saft
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 dl apelsinlikör

Till servering

  • vaniljglass, t.ex. ägg- och mjölkfri
  • apelsinklyftor
  • rostade kokosflingor

Gör så här

  1. Kokoscrêpes
    Rör ihop vetemjöl, majsstärkelse och salt i en skål.
  2. Vispa ner lite kokosmjölk och vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar.
  3. Avsluta med att vispa ner kokosoljan. Låt smeten stå och svälla i 10 minuter.
  4. Stek gyllenbruna crêpes i en stekpanna och vik dem till snygga trekanter. Lägg över på en tallrik.
  5. Apelsinsås
    Blanda ihop kokossocker, apelsinskal, apelsinsaft och kokosolja i en kastrull. Smält ihop på medelhög värme och låt bubbla på i två minuter. Lägg tillbaka crêpestrianglarna i stekpannan och skopa över såsen.
  6. Häll på apelsinlikören och tänd på med en tändare. Fortsätt att skopa sås över crêpesen så att lågan slocknar.
  7. Servering
    Lägg två crêpes på varje assiett. Toppa med en kula vaniljglass, några apelsinklyftor och lite rostad kokos. Servera på direkten.
15 februari 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept