Zucchini- och gurknudlar med wasabitahini och 5 minuters sill

Zucchini- och gurknudlar med wasabitahini och 5 minuters sill

9 ingredienser

Visst kan man äta sill mer än under de klassiska högtiderna så som jul, midsommar och påsk. Stjärnkockarna Frida Ronge och Thomas Sjögren har skapat ett par riktigt utsökta och spännande rätter med sill som huvudråvara. Imponera i köket och njut ut av någon, eller flera, av dessa fint komponerade smårätter.

Abba tipsar!
Abba produktnyheter 2022

Abba tipsar!

Testa någon av Abbas sillnyheter – Västkust Majo, Chili Aioli, Mandarin Peppar och Brantevik

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 gurka
  • 0,5 krasse
  • 1 limefrukt
  • 100 g Abba 5-minuterssill hela filéer
  • olja, några droppar

Wasabi tahinisås (ca 2dl)

  • 2 dl wasabisesamfrön
  • 4 msk rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • salt [1 nypa]

Gör så här

  1. Skär zucchini och gurka i nudlar (julienne). Stek i ca 30 sekunder i en stekpanna tills det mjuknar något. Salta och pressa över limesaft.
  2. Skär sillen i små kuber, blanda ihop allt med några matskedar av wasabitahinisåsen. Lägg upp på tallrikar och klipp över smörgåskrasse.

Wasabi tahinisås

  1. Mixa allt till en slät tahinisås i en bunke med mixer stav. Addera eventuellt lite mer vatten om det blir för tjockt.
TIPS!
Abba tipsar!
Gurksnittar med mandarinpepparsill

Abba tipsar!

Här är våra bästa sillrecept!

Läs mer