Vitello tonnato carpaccio

koket.se
Vitello tonnato carpaccio
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Vitello tonnato carpaccio

19 ingredienser

30 min

Tom Sjöstedts recept på kalv i tonfisksås där kalven serveras rå och tunt utbankad likt en carpaccio. Passar lika fint att servera som matig förrätt eller lättare huvudrätt.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kalv

  • 400 g kalvinnanlår (köp färskt svenskt kött över disk)
  • salt
  • svartpeppar

Tonfisksås

  • 2 burkar tonfisk i olja, lätt avrunnen
  • 2 dl majonnäs
  • 2 sardellfiléer
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja (av hög kvalité)

Rostade tomater och paprika

  • 400 g körsbärstomater
  • 2 röda paprikor
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • cocktailkapris
  • 8 sardellfiléer
  • rucolasallad
  • parmesanost
  • 1 citron, skalet
  • olivolja

Gör så här

Tonfisksås

  1. Mixa allt slätt i matberedare. Späd med lite vatten om såsen känns för tjock. Ställ åt sidan.

Rostade tomater och paprika

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova strimlor.
  3. Blanda med salt, peppar och olivolja i en ugnssäker form. Rosta i ugnen 10-15 minuter.

Kalvkött

  1. Skär i 4 bitar. Lägg varje bit mellan platsfilm och banka ut ordentligt. Om du inte vill äta rått kött, banka inte ut köttet utan stek det istället hastigt i lite olja.

Servering

  1. Lägg det utbankade köttet på tallrikar. Salta och peppra.
  2. Bred ut tonfisksåsen över köttet. Fördela de rostade grönsakerna över. Toppa med cocktailkapris, sardeller, rucola, finrivet citronskal och parmesan.