Veganska äppelbullar

Veganska äppelbullar_ boxen_höstmys_oktober_2018
Foto: Anna Winér
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Veganska äppelbullar

10 ingredienser

30 m

Nybakade bullar är verkligen underbart gott! Extra härligt är det med snabba bullrecept som inte kräver någon jäsningstid. Dessa är smaksatta med ett te på citron och ingefära, vilket blir underbart gott ihop med krispiga äppelbitar, kanel och kardemumma.

Tips! Blötlägg dadlarna i hett vatten 10 minuter så är de lättare att kärna ur och mixa sönder.

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 dl havregryn
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tepåsar
  • 2 dl yoghurt (gärna cashewyoghurt)
  • 200 g banan
  • 4 dadlar, urkärnade
  • 2 äpplen
  • 2 msk citron, saft
  • malen kanel
  • malen kardemumma

Gör så här

  1. Mixa havregryn, bakpulver och innehållet från tepåsarna till ett fint mjöl.
  2. Mixa även ihop yoghurt med banan och dadlar till en jämn smet i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten och blanda väl.
  3. Hacka äpplet i bitar och vänd dem i kanel och kardemumma. Blanda ner bitarna i smeten.
  4. Häll smeten i bullformar och grädda mitt i ugnen på 180 grader 20-25 minuter.