Tre forskellige slags smørrebrød

8 röster
35m
4
35m
4
4 portioner

Du behöver

Smørrebrød med räkor

  • 4 skiva bröd
  • majonnäs
  • smör
  • 4 körsbärstomater
  • 4 blad sallad
  • 0,5 citron
  • 4 ägg
  • 4 dillkvistar
  • 300 g räkor i lake

Smørrebrød med lax

  • 4 skiva bröd
  • färskost
  • 100 g gravad lax
  • hovmästarsås
  • 4 skiva gurka

Smørrebrød med rostbiff

  • 100 g rostbiff, i skivor
  • remouladsås
  • 1 liten pepparrot
  • rostad lök
  • 4 skiva gurka
  • 4 skiva paprika
  • persilja

Gör så här

  1. Smørrebrød med räkor
    Koka ägg och låt svalna.
  2. Skala och skiva äggen.
  3. Smöra brödskivorna.
  4. Lägg sallad, ägg, räkor och en klick majonnäs på brödskivorna.
  5. Toppa med körsbärstomat, citronklyfta och en dillkvist.
  6. Smørrebrød med lax
    Bred färskost på brödskivorna.
  7. Vik laxen snyggt och lägg på brödskivorna.
  8. Toppa med hovmästarsås, dillkvist och en gurkskiva.
  9. Smørrebrød med rostbiff
    Täck brödet med rostbiff och ringla över remoulad.
  10. Lägg på rostad lök och pynta fint med gurka och en bit persilja.
4 december 2017