Tre forskellige slags smørrebrød

Tre forskellige slags smørrebrød
Foto: TV4

Tre forskellige slags smørrebrød

8

21 ingredienser

35m

Danska smørrebrød med räkor och majonnäs, lax och färskost samt rostbiff och pepparrot, god och snabblagad förrätt.

Dryckesförslag: Öl; Tuborg, Gammeldansk

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Smørrebrød med räkor

  • 4 skivor bröd
  • majonnäs
  • smör
  • 4 körsbärstomater
  • 4 blad sallad
  • 0,5 citron
  • 4 ägg
  • 4 dillkvistar
  • 300 g räkor i lake

Smørrebrød med lax

  • 4 skivor bröd
  • färskost
  • 100 g gravad lax
  • hovmästarsås
  • 4 skivor gurka

Smørrebrød med rostbiff

  • 100 g rostbiff, i skivor
  • remouladsås
  • 1 liten pepparrot
  • rostad lök
  • 4 skivor gurka
  • 4 skivor paprika
  • persilja

Gör så här

  1. Smørrebrød med räkor
    Koka ägg och låt svalna.
  2. Skala och skiva äggen.
  3. Smöra brödskivorna.
  4. Lägg sallad, ägg, räkor och en klick majonnäs på brödskivorna.
  5. Toppa med körsbärstomat, citronklyfta och en dillkvist.
  6. Smørrebrød med lax
    Bred färskost på brödskivorna.
  7. Vik laxen snyggt och lägg på brödskivorna.
  8. Toppa med hovmästarsås, dillkvist och en gurkskiva.
  9. Smørrebrød med rostbiff
    Täck brödet med rostbiff och ringla över remoulad.
  10. Lägg på rostad lök och pynta fint med gurka och en bit persilja.