Torskrygg med palsternackspuré och bruten potatis

Torskrygg med palsternackspure och bruten potatis
Foto: Tv4

Torskrygg med palsternackspuré och bruten potatis

Av: Kari Litmanen - Gävle

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

1 h

Underbar torskrygg toppas med bacon och kantareller samt serveras med krämig palsternackspuré och bruten potatis. Den perfekta helgmiddagen helt enkelt! 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 torskryggsfiléer (à 180 g)
  • 200 g bacon
  • 200 g kantareller
  • 4 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 300 g palsternacka
  • 1 dl grädde
  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Koka potatis och palsternacka i separata kastruller.
  2. Stek bacon och finhacka.
  3. När potatisen är färdigkokt, lägg med skalen på en ugnsform, mosa lite lätt och tillsätt flingsalt och smör. In i ugnen på hög värme, ca 250grader ca 10 minuter tills ytan är gyllenbrun.
  4. Lägg i den kokta palsternackan i mixer tillsammans med grädde och smör, mixa. Häll sedan upp palsternackspurén i kastrull och värm på. Salta och peppra efter smak.
  5. Stek kantarellerna i smör.
  6. Stek torskryggarna (ca 2 min på varje sida) i smör.
  7. Servera den stekta torskryggen med potatis, palsternackspuré, kantareller och bacon.