• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Torskrygg i krämig sås med pressad potatis och räkor

torsk i kramig sås med pressad potatis och räkor
Foto: TV4

Torskrygg i krämig sås med pressad potatis och räkor

5 steg att laga

12 ingredienser

1 h

Perfekt torskrätt att avnjuta till vardags. Med pressad potatis och räkor blir rätten helt komplett!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bit torskrygg (400-500g)
  • 1 äggula
  • västerbottensost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1 fiskbuljongtärning
  • riven ost (mild, till garnering)
  • majsmjöl
  • salt
  • peppar
  • 1 förp skalade räkor
  • 12 potatisar

Gör så här

  1. Koka upp vispgrädden och red den med maizena till en passlig konsistens. Smaka av med vin, salt och peppar.
  2. Lägg ner de rensade torskryggbitarna i en välsmord form, salta och peppra dem lätt.
  3. Blanda västerbottenost, äggula och smör till en smet. Bred över fisken. Häll på gräddsåsen, gratinera med den milda osten. Sätt fisken i ugnen i ca 20-25 min, höj värmen de fem sista minuterna för att ge rätten en gyllenbrun färg.
  4. Koka potatisen. När den är kokt, pressa och servera med fisken.
  5. Toppa med räkor.