Kall tallrik med det goda från havet

Foto: TV4
Kall tallrik med det goda från havet
15 ingredienser
30 min
Förrättstallrik med 2 sorters lax med såser och goda tillbehör.
Dryck
Östgöta sädesbrännvin och en sval öl
Ingredienser
- 4 kallrökt lax, tunna skivor
- 200 g varmrökt lax, i bit
- 20 räkor, färska med skal
Pepparrotsvisp
- 1 dl färskost
- 1 msk färsk pepparrot, riven
- salt
- peppar
romsås
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 dl purjolök, finhackad
- 50 g röd stenbitsrom
- vitpeppar
- salt
Tillbehör
- 2 skivor vitt bröd, kantat
- 1 citron
- dill
Gör så här
- Philadelfiaost och pepparrot blandas.
- Blanda cremé fraiche, purjolök, stenbitsrom och smaka av med salt och peppar.
- Rulla ihop kallrökta laxen till en ros och spritsa pepparrotsvispen i rosen, lägg upp på tallriken.
- Fördela sönder varmrökta laxen grovt i en hög på tallriken toppa med romsåsen.
- Skala av stjärten på räkorna men låt huvudet vara kvar.
- Stek eller rosta brödskivorna i tresnibbar, arrangera på tallriken och garnera med dill och citron.