• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tor på Holmens fisksoppa med grönsaker och räkor

Tor på Holmens fisksoppa med grönsaker och räkor
Foto: TV4

Tor på Holmens fisksoppa med grönsaker och räkor

5 steg att laga

16 ingredienser

40 m

En gräddig och god fisksoppa som toppas med isbergssallad, riven ost, dill och räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

6 portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 2 paprika (gärna i olika färg)
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g torsk
  • 200 g hälleflundra
  • 200 g isbergssallad, strimlad
  • 3 dl ost, riven
  • 2 msk dill, hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 g räkor

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela paprikan och tag ur kärnhuset, skölj och skär i mindre bitar.
  2. Fräs lök och paprika i en kastrull ca 3 minuter tillsammans med smöret, men ej så att det får färg.
  3. Rör ner mjölet. Häll i vatten, grädde och smula ner buljongtärningarna. Koka upp.
  4. Dela fisken i mindre bitar och lägg i, koka i högst 5 minuter. Tag av kastrullen från värmen.
  5. Vänd ner sallad, osten och dillen. Smaksätt med salt och peppar om du vill. Servera genast med räkor.