Tor på Holmens fisksoppa med grönsaker och räkor

Tor på Holmens fisksoppa med grönsaker och räkor
Foto: TV4

Tor på Holmens fisksoppa med grönsaker och räkor

28

16 ingredienser

40 m

En gräddig och god fisksoppa som toppas med isbergssallad, riven ost, dill och räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner6
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 paprika (gärna i olika färg)
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g torsk
  • 200 g hälleflundra
  • 200 g isbergssallad, strimlad
  • 3 dl ost, riven
  • 2 msk dill, hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 g räkor

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela paprikan och tag ur kärnhuset, skölj och skär i mindre bitar.
  2. Fräs lök och paprika i en kastrull ca 3 minuter tillsammans med smöret, men ej så att det får färg.
  3. Rör ner mjölet. Häll i vatten, grädde och smula ner buljongtärningarna. Koka upp.
  4. Dela fisken i mindre bitar och lägg i, koka i högst 5 minuter. Tag av kastrullen från värmen.
  5. Vänd ner sallad, osten och dillen. Smaksätt med salt och peppar om du vill. Servera genast med räkor.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro handtag

Skapa ett personligt kök!

Belysning, köksö och handtag - här är tipsen till ett personligare kök

Läs mer