Tor på Holmens fisksoppa med grönsaker och räkor

20 röster
40 m
6

En gräddig och god fisksoppa som toppas med isbergssallad, riven ost, dill och räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 paprika (gärna i olika färg)
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2,5 dl tjock grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 200 g torsk
  • 200 g hälleflundra
  • 200 g isbergssallad, strimlad
  • 3 dl ost
, riven
  • 2 msk dill
, hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 g räkor

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela paprikan och tag ur kärnhuset, skölj och skär i mindre bitar.
  2. Fräs lök och paprika i en kastrull ca 3 minuter tillsammans med smöret, men ej så att det får färg.
  3. Rör ner mjölet. Häll i vatten, grädde och smula ner buljongtärningarna. Koka upp.
  4. Dela fisken i mindre bitar och lägg i, koka i högst 5 minuter. Tag av kastrullen från värmen.
  5. Vänd ner sallad, osten och dillen. Smaksätt med salt och peppar om du vill. Servera genast med räkor.
19 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...