Tom Yam Goong

Foto: TV4
Tom Yam Goong
20 ingredienser
30 m
Bjud på klassisk thailändsk soppa till förrätt! Örtig och het räksoppa med chili och kokosmjölk.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 200 g champinjoner
- 2 schalottenlökar
- 1,5 stjälk citrongräs
- 4 kaffir limeblad/citronblad
- 1 chilifrukt
- 1 l vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 2-3 skivor galangalrot
- 500 g skalade räkor
- 3 msk fisksås
- 3 msk limefrukt, juice
- 2 msk chilipasta
- 4 körsbärstomater
- 400 ml kokosmjölk
- olja
- 6-10 korianderblad
Tillbehör
- 4 skivor vitt bröd
- smör
- vitlök
- koriander
Gör så här
- Skär svampen i fina skivor, skala och finhacka schalottenlökar, citrongräs, kaffirlimeblad och chilifrukt.
- Koka upp buljongen och låt sjuda i ungefär 7 minuter tillsammans med svamp, galangal rot, schalottenlökar, citrongräs, kaffirlimeblad samt chilifrukt
- Tillsätt räkor, fisksås, limejuice, chilipasta, cocktailtomater samt kokosmjölk, låt koka i 3 minuter.
- Smaksätt med mer kryddor efter önskemål.
- Gör ett smör med vitlök och koriander, smaka av. Stek brödskivorna i en stekpanna och be sedan med smöret.
- Garnera soppan med korianderblad och olja blandad med chilipasta och servera tillsammans med brödet.