Tom Yam Goong

38 röster
30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1,5 stjälk citrongräs
  • 4 kaffir limeblad/citronblad
  • 1 chilifrukt
  • 1 l vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2-3 skivor galangalrot
  • 500 g räkor, skalade
  • 3 msk fisksås
  • 3 msk limejuice
  • 2 msk chilipasta
  • 4 cocktailtomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • olja
  • 6-10 korianderblad

Tillbehör

  • 4 skivor vitt bröd
  • smör
  • vitlök
  • koriander

Gör så här

  1. Skär svampen i fina skivor, skala och finhacka schalottenlökar, citrongräs, kaffirlimeblad och chilifrukt.
  2. Koka upp buljongen och låt sjuda i ungefär 7 minuter tillsammans med svamp, galangal rot, schalottenlökar, citrongräs, kaffirlimeblad samt chilifrukt
  3. Tillsätt räkor, fisksås, limejuice, chilipasta, cocktailtomater samt kokosmjölk, låt koka i 3 minuter.
  4. Smaksätt med mer kryddor efter önskemål.
  5. Gör ett smör med vitlök och koriander, smaka av. Stek brödskivorna i en stekpanna och be sedan med smöret.
  6. Garnera soppan med korianderblad och olja blandad med chilipasta och servera tillsammans med brödet.
14 november 2016

Fler goda recept