Tom Yam Goong

41 röster
30 m
4

Bjud på klassisk thailändsk soppa till förrätt! Örtig och het räksoppa med chili och kokosmjölk.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 200 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 1,5 stjälkar citrongräs
  • 4 kaffir limeblad/citronblad
  • 1 chilifrukt
  • 1 l vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2-3 skivor galangalrot
  • 500 g räkor, skalade
  • 3 msk fisksås
  • 3 msk limejuice
  • 2 msk chilipasta
  • 4 cocktailtomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • olja
  • 6-10 korianderblad

Tillbehör

  • 4 skivor vitt bröd
  • smör
  • vitlök
  • koriander

Gör så här

  1. Skär svampen i fina skivor, skala och finhacka schalottenlökar, citrongräs, kaffirlimeblad och chilifrukt.
  2. Koka upp buljongen och låt sjuda i ungefär 7 minuter tillsammans med svamp, galangal rot, schalottenlökar, citrongräs, kaffirlimeblad samt chilifrukt
  3. Tillsätt räkor, fisksås, limejuice, chilipasta, cocktailtomater samt kokosmjölk, låt koka i 3 minuter.
  4. Smaksätt med mer kryddor efter önskemål.
  5. Gör ett smör med vitlök och koriander, smaka av. Stek brödskivorna i en stekpanna och be sedan med smöret.
  6. Garnera soppan med korianderblad och olja blandad med chilipasta och servera tillsammans med brödet.
14 november 2016
Black friday

laddar fler recept

Laddar fler recept