Toast skagen med picklad rödlök

Toast skagen med picklad rödlök
Foto: TV4

Toast skagen med picklad rödlök

Av: Yasmine - Lund

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

40 min

Klassisk förrätt med tillägg av picklad rödlök, den sötsyrliga löken bryter av fint mot den lite feta räkröran.

Receptet är från programmet Halv åtta hos mig av amatörkockar. Köket kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g räkor med skal, färska
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 5 formfranska
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar

Picklad lök

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 rödlök

Till servering

  • mâchesallad

Gör så här

Picklad rödlök

  1. Rör ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skala och skär rödlöken i ringar. Lägg i skålen. Låt stå till servering.

Skagenröra

  1. Skala räkor och finhacka dill. Blanda räkor, dill, majonnäs, gräddfil och saften från hälften av citronen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stansa ut brödet med ett runt glas och stek brödskivorna i smör (tar ca 10 min). De ska bli härligt gyllenbruna. Använd lite extra smör för att det blir extra gott.
  3. Servera skagenröran på brödskivorna och toppa med den picklade löken och machésallad. Skär resten av citronen i klyftor och lägg vid sidan.