Blanda ingefära och vitlök med limejuicen och låt marinera i 10 minuter.
Sila av och blanda med yuzu, limezest, mirin, soja, hackad dill, socker, sesamolja och hackad chili. Blanda väl och ställ i kylen tills den ska användas (håller i 12 timmar).
Tiradito
Skala gurkan på längden så den blir ”randig”, lämna alltså hälften av skalet kvar. Gröp ur fröna och skiva gurkan diagonalt i 2 mm skivor.
Lägg gurkskivorna i en stekpanna och rosta dem med en brännare eller stek dem i en torr panna på hög värme
Skär musslor och fisk i tunna skivor, täck med plastfilm och ställ in i kylen.
Servering
Sprid ut gurkan på ett serveringsfat. Toppa med hälften av sjökorallen och hälften av salladslöken. Sprid ut fisk och musslor på toppen. Fortsätt med resten av sjökorallen och salladslöken.
Skeda över Leche de Tigren så att fisk och musslor ligger i dressingen. Låt fisk och musslor ”tillagas” av syran i två minuter på fatet. Sprid under tiden över dillvippor samt salta och peppra. Servera direkt.