Tiradito med yuzu leche de tigre

4 röster
4-6
4-6

Du behöver

Yuzu Leche de Tigre

  • 5 mm färsk ingefära, grovhackad
  • 1 klyfta vitlök, grovhackad
  • 2 lime, saften
  • 0,5 lime, skalet
  • 4 msk yuzujuice
  • 2 msk mirin
  • 0,5 msk ljus soja
  • 2,5 g dill, finhackad
  • 2,5 g dillvippor
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 grön chili, finhackad

Tradito

  • 50 g gurka utan kärnor
  • 500 g yellowtail, filé sushikvalitet
  • 4 pilgrimsmusslor utan rom
  • 20 g sjökorall
  • 15 g salladslök, tunt skuren som hästöron
  • flingsalt och svartpeppa

Gör så här

  1. Yuzu Leche de Tigre
    Blanda ingefära och vitlök med limejuicen och låt marinera i 10 minuter. Sila av och blanda med yuzu, limezest, mirin, soja, hackad dill, socker, sesamolja och hackad chili. Blanda väl och ställ i kylen tills den ska användas (håller i 12 timmar).
  2. Tiradito
    Skala gurkan på längden så den blir ”randig”, lämna alltså hälften av skalet kvar. Gröp ur fröna och skiva gurkan diagonalt i 2 mm skivor.
  3. Lägg gurkskivorna i en stekpanna och rosta dem med en brännare eller stek dem i en torr panna på hög värme
  4. Skär musslor och fisk i tunna skivor, täck med plastfilm och ställ in i kylen.
  5. Servering
    Sprid ut gurkan på ett serveringsfat. Toppa med hälften av sjökorallen och hälften av salladslöken. Sprid ut fisk och musslor på toppen. Fortsätt med resten av sjökorallen och salladslöken.
  6. Skeda över Leche de Tigren så att fisk och musslor ligger i dressingen. Låt fisk och musslor ”tillagas” av syran i två minuter på fatet. Sprid under tiden över dillvippor samt salta och peppra. Servera direkt.
1 juli 2018

Fler goda recept