Citronmarinerade kräftstjärtar

citronmarinerade kräftstjärtar
Foto: tv4

Citronmarinerade kräftstjärtar

9 ingredienser

40 min

Citronmarinerade kräftstjärtar som serveras med pepparrot och löksallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Den fräscht kripiga Chateau Bonnet Blanc möter syran från citronen tillsammans med pepparroten på ett harmoniskt sätt och ger en frisk smakupplevelse

Ingredienser

portioner
  • 400 g kräftstjärt
  • 1 msk olivolja
  • 4 tsk citron, färskpressad
  • 1 knippe gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk färsk pepparrot
  • 4-5 schalottenlökar
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Skala kräftorna och lägg kräftstjärtarna i en skål.
  2. Blanda ner citronsaft, olivolja, pepparrot och gräslök.
  3. Smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna ligga i marinaden ca 30 minuter.
  4. Skär löken i mycket tunna skivor och blanda försiktigt med dillen.
  5. Lägg upp kräftstjärtarna i små skålar.
  6. Garnera med löksalladen och rätten äts bäst med en liten gaffel eller sked.