Citronmarinerade kräftstjärtar

citronmarinerade kräftstjärtar
Foto: tv4

Citronmarinerade kräftstjärtar

Av: Thord - Mjölby

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

40 min

Citronmarinerade kräftstjärtar som serveras med pepparrot och löksallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Den fräscht kripiga Chateau Bonnet Blanc möter syran från citronen tillsammans med pepparroten på ett harmoniskt sätt och ger en frisk smakupplevelse

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g kräftstjärt
  • 1 msk olivolja
  • 4 tsk citron, färskpressad
  • 1 knippe gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk färsk pepparrot
  • 4-5 schalottenlökar
  • 1 knippe dill

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala kräftorna och lägg kräftstjärtarna i en skål.
  2. Blanda ner citronsaft, olivolja, pepparrot och gräslök.
  3. Smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna ligga i marinaden ca 30 minuter.
  4. Skär löken i mycket tunna skivor och blanda försiktigt med dillen.
  5. Lägg upp kräftstjärtarna i små skålar.
  6. Garnera med löksalladen och rätten äts bäst med en liten gaffel eller sked.