Svamptoast med parmesan, crème fraiche och chili

Svamptoast med parmesan, crème fraiche och chili
Foto: Filip Poon
Filip Poon
Filip Poon

Svamptoast med parmesan, crème fraiche och chili

8

8 ingredienser

10 m

En härligt god svamptoast med riven parmesan, het chili och en klick crème fraiche. Perfekt som förrätt, eller frukost.

Ingredienser

portioner4
  • 4 skivor bröd

svamp

  • 200 g svamp (t ex champinjon, kantarell, karl johan)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 3 salladslökar
  • 0,5 röd chilifrukt (eller efter smak)

Topping

  • 100 g parmesanost, riven
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

  1. I en stor stekpanna på medelhög värme, i med olja och på med svampen, svetta ur den i ca 4 min.
  2. Ha i finhackad chili, hackad salladslök och smör. Stek tillsammans med svampen ca 2 min.
  3. Rosta brödet, bre med crème fraiche, ha på svampröran och avsluta med att riva parmesan över. Servera och njut!