Vegetarisk paj

Vegetarisk paj
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Vegetarisk paj

Av: Stig Östman

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

40 min

En härligt grön och fräsch vårpaj med frasig smördeg. Om du har mölighet, blanda gärna spenaten med svinmålla och nässlor. Nässlor är otroligt näringsrika och har en mycket god smak.

Svinmålla är en ört. Den förekommer ofta i trädgårdsland som ogräs och bladen kan användas på samma sätt som spenat.

Ingredienser

portioner
  • 4 smördegsplattor
  • 1,5 l bladspenat (blandat med nässlor och svinmålla om möjligt)
  • 4 ägg
  • 4 dl grädde (eller gräddmjölk)
  • salt
  • peppar
  • muskot, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ner smördegen som ett skal i en pajform och grädda i 5 minuter. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och förväll spenaten och eventuellt nässlorna och mållan. Häll sedan av vattnet och hacka bladen grovt.
  2. Sänk värmen i ugnen till 175 grader. Vispa ihop grädden och ägget och smaksätt med salt, peppar och lite muskot. Lägg i de hackade bladen och slå över äggstanningen. Grädda pajen i cirka 20-25 minuter.