Asparagi alla griglia con avocado e parmigiano

Stekt sparris med avokado och parmesanost
Foto: Charlie Drevstam

Asparagi alla griglia con avocado e parmigiano

Av: Fernando Di Luca

6 ingredienser

15 min

"Det är både enkelt, gott och grönskande grönt. Låt sparrisen ha lite tuggmotstånd så bryter smak och konsistens av härligt mot den krämiga avokadon. Lägg till trestegsraketen parmesan, olivolja och en nypa flingsalt. Den perfekta förrätten eller en god ”contorni” till vilken fisk- eller köttbit som helst." /Fernando

Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept
Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept omslag

Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept

Receptet är hämtat ur Fernando Di Lucas biografi och kokbok Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g grön sparris (2 knippen)
  • 2 avokador
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • extra virgin olivolja
  • parmesanost

Gör så här

  1. Skölj och skär bort den nedre träiga delen av sparrisen. Vänd dem i olivolja och stek i 7-8 minuter så att de får fin färg och blir mjuka. Salta och lägg upp på ett fat.
  2. Skiva avokadon och varva med sparrisen på fatet. Ringla över olivolja, salta samt peppra och toppa med hyvlad parmesanost.
TIPS!
Fler recept från boken!
Fernando Di Lucas caprese

Fler recept från boken!

Här hittar du fler goda recept från boken Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept.

Läs mer