Sashimi på tonfisk

Foto: TV4
Sashimi på tonfisk
13 ingredienser
1h 30 min
En fräsch lätthalstrad tonfisksashimi som serveras tillsammans med en mangosallad.
Stefans vintips
Santa Carolina Reserva Semillon, 666601
**Stefan bjöd även på
**
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Tonfisk
- Tonfiskfiléer fryst i block
sallad
- mango
- rucolasallad
- babyspenat
- rödlök
Lag
- 2,5 dl japansk soja
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl sesamolja
- 2,5 dl strösocker
- 1 spansk peppar
- 1 ingefära
- 2 thaipeppar
- 1 limefrukt
Gör så här
Sallad
- Hacka mangon i småbitar, strimla rödlöken och blanda tillsammans med ruccola och spenatblad.
Lag
- Koka upp sojan, vattnet, sesamoljan och sockret i en kastrull, hacka under tiden upp ingefära, spansk peppar och thaipeppar.
- Lägg i dessa i kastrullen och småputtra i ca 30 sekunder.
- Riv skalet på limen och häll i detta i kastrullen tillsammans med saften från limen.
- Ställ kastrullen att svalna helt.
Tonfisk
- Låt tonfisken tina och lägg den i den kalla lagen för att marinera i cirka en timme.
- Stek sedan tonfisken på hög värme i cirka 8 sekunder på varje sida.
- Skiva tonfisken och häll lite lag över både tonfisken och salladen.
- Servera tillsammans med mangosalladen.