Sparrispizza med bovete och citron

Sparrispizza med bovete och citron
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Sparrispizza med bovete och citron

Av: Sandra Mastio, Joel Lindqvist

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Hur gott låter inte det här? Pizza bianco med sparris, helt bovete, citron, buffelmozzarella och hackad dill.

Tips! Här hittar du recept på Sandras och Joels pizzadeg!

Ingredienser

portioner pizza

Vit pizzasås

  • 1,5 dl crème fraîche, smetana eller gräddfil
  • vatten, en skvätt

Sparrispizza

  • 1 pizzadeg
  • 1,5 dl vit sås
  • 5 sparris
  • 1 msk helt bovete
  • 1 citron
  • 0,5 buffelmozzarella
  • 1 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, smetana, gräddfil eller liknande fet mejeriprodukt med en skvätt vatten till en bredbar konsistens.
  2. Baka ut degen och bred ut såsen. Dela sparrisen på längden och lägg dem huller om buller över pizzan, strö över bovete.
  3. Baka pizzan i ugnen på högsta värme på en förvärmd pizzasten längst ner i ugnen. Grädda tills kanterna är lätt brända och botten (lyft och kolla) är ordentligt bakad.
  4. Avsluta med att pensla kanterna med olivolja, pressa över 1 tsk citronsaft, bryt över mozzarellan och strö över dillen.