I samarbete med Zeta

Spaghetti med hummer, tomat och vitt vin

14 röster
30 m
2
Spaghetti med hummer, tomat och vitt vin
Foto: Zeta

Spaghetti all'Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.
För fler inspirerande recept från Zeta, klicka här!


Visa mer
30 m
2

Du behöver

  • 200 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 1 hummer [ca 500 g]
  • 3 kvisttomater
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 msk Zeta olivolja
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • Zeta olivolja, att ringla över
  • färsk bladpersilja, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Klyv hummern på längden och ta ut så mycket kött som möjligt ur huvudet och kroppen (kasta gallblåsan).
  2. Skär stjärten i små tärningar. Knäck klorna med en nötknäppare.
  3. Skålla tomaterna och skär bort kärnhuset. Hacka fruktköttet i små tärningar.
  4. Stek schalottenlöken mjuk i olivolja. Lägg i tomattärningarna och stek på svag värme i några minuter, häll på vinet.
  5. Ställ av stekpannan från värmen och lägg i hummerköttet och klorna. (De ska inte puttra i såsen eftersom köttet då lätt blir segt.)
  6. Koka pastan, häll av vattnet.
  7. Lägg pastan i såskastrullen och värm upp alltihop i någon minut.
  8. Servera med olivolja och persilja.

Laddar fler recept...